Svensk kriminal- och äventyrslitteratur

INTERNET-LIGHT =
Inga cookies, inga Javaskript, ingen Flash-player eller någon annnan skit.
Endast ren hederlig HTML-kod med frames, från början av 1990-talet, som laddar snabbt även på gamla datorer.
Bilderna är anpassade för 96 dpi skärmupplösning (= skala 1:1)
och miniatyrbilderna är då i skala 1:4.


Böcker till salu:
P.g.a. att vi har byggt ett hus i min frus hemby i Thailand och planerar att flytta dit när jag går i pension (om 12-15 år), har jag redan nu börjat sälja de böcker som jag läst.
Du ser under titeln på respektive bok om den är till salu (eller redan såld).


Alla böcker.som jag säljer, kommer att säljas på den nystartade DeckarBörsen. Det kommer dock att ta lite tid innan jag får lagt upp alla annonserna där. För de böcker som jag ännu ej hunnit lägga in på Deckarbörsen, så kan du mejla mig direkt till adressen som du finner i vänsterkanten av den här sidan.

FÖR ETT FRITT INTERNET!

DeckarBörsen har jag startat, eftersom Bokbörsen har tagits över av det internationella handelsmonopolet, med PayPal i spetsen, och samtidigt försämrat villkoren för säljarna kraftigt. DeckarBörsen är främst tänkt att vara till för privatpersoner som vill sälja och köpa kriminal- och äventyrslitteratur samt Sci-Fi. All handel sker via direkt kontakt mellan säljare och köpare. DeckarBörsen säljer endast annonsplats och är inte på något sätt inblandad i hur affärerna sedan görs upp mellan köpare och säljare. Inledningsvis kommer det att vara en relativt "primitiv" sajt gjord med enbart enkel HTML-kod och direkt kontakt mellan säljare och köpare, eftersom jag kommer att använda min fritid för det projektet. Så får vi se sedan hur stort intresset blir för DeckarBörsen, och om jag ska lägga mera arbete på att lägga till mera avancerade funktioner.
Jag rekommenderar även att Deckarbörsens kunder använder sig av Goldmoney (betalningar i fysiskt guld helt utanför banksystemet), om man inte vill använda bankernas "låtsaspengar", som ju endast består av 1:or och 0:or i någons dator och ständigt sjunker i värde (s.k. inflation), och dessutom kan drabbas av negativa räntor.
Guld har fungerat som pengar i mer än 5000 år och har nu återigen, genom Goldmoney, blivit ett smidigt internationellt betalningsmedel som samtidigt har ett reellt värde.

För att registrera ett Goldmoney-konto, klicka här:

Svenska Deckarsidorna är ett litet försök att spegla en del av den svenska kriminallitteraturens historia.
På sikt hoppas jag även att sidorna ska kunna fungera som en guide för dem som samlar deckare och övrig kriminallitteratur. Jag har (i alla fall tills vidare) endast med den kriminallitteratur som kommit ut i bokform, alltså ej deckarmagasin och kioskhäften. Möjligen kommer dessa med någon gång i framtiden.
Även thrillers och äventyrsromaner som genremässigt ligger nära kriminallitteraturen har medtagits, liksom fackböcker om kriminallitteratur, romaner baserade på verkliga kriminalfall och en del facklitteratur som berör verkligheten bakom fiktionen.
Jag tar även med vissa böcker av utländska författare, vilka berör svenska brott som t.e.x. Kreugermordet, Hajby- och Kejne-affärerna, Palmemordet m.fl. Dessutom medtager jag böcker som är skrivna av svenska/svenskfödda författare, men som först publicerats på annat språk än svenska, innan en svensk upplaga utgivits.
Recensionerna är mina personliga synpunkter och är inte avsedda som något annat än mitt eget tyckande.
Sidorna är under konstruktion. Fortsättning följer...