Svensk kriminallitteratur

INTERNET-LIGHT =
Inga cookies, inga Javaskript, ingen Flash-player eller någon annnan skit.
Endast ren hederlig HTML-kod med frames, från början av 1990-talet.

OBS!
Bilderna är anpassade för 96 dpi skärmupplösning (= skala 1:1)
och miniatyrbilderna är då i skala 1:4.


Böcker till salu:
P.g.a. att vi har byggt ett hus i min frus hemby i Thailand och planerar att flytta dit när jag går i pension (om c:a 12 år), har jag redan nu börjat sälja de böcker som jag läst. Du finner länkar till mina annonser på Bokbörsen under vissa boktitlar. Också de övriga böckerna som ligger under "Läst kriminallitteratur" är till salu, även om jag inte hunnit skriva in annonser ännu. Mejla mig (mejladressen finner du i vänsterkanten av sidan) om det är någon bok du är intresserad av.


Dessa sidor är ett litet försök att spegla en del av den svenska kriminallitteraturens historia.
På sikt hoppas jag även att sidorna ska kunna fungera som en guide för dem som samlar deckare och övrig kriminallitteratur. Jag har (i alla fall tills vidare) endast med den kriminallitteratur som kommit ut i bokform, alltså ej deckarmagasin och kioskhäften. Möjligen kommer dessa med någon gång i framtiden.
Även thrillers och äventyrsromaner som genremässigt ligger nära kriminallitteraturen har medtagits, liksom fackböcker om kriminallitteratur, romaner baserade på verkliga kriminalfall och en del facklitteratur som berör verkligheten bakom fiktionen.

Jag tar även med vissa böcker av utländska författare, vilka berör svenska brott som t.e.x. Kreugermordet, Hajby- och Kejne-affärerna, Palmemordet m.fl. Dessutom medtager jag böcker som är skrivna av svenska/svenskfödda författare, men som först publicerats på annat språk än svenska, innan en svensk upplaga utgivits.

Alla kommentarer om böcker är mina personliga synpunkter och är inte avsedda som något annat än mitt eget tyckande. Jag skulle dock uppskatta att få dina kommentarer och synpunkter via mejl.

Sidorna är under konstruktion. Fortsättning följer...